Midt mellom sentrum og marka

Skogliveien 14-16 har en meget attraktiv og sentral beliggenhet på Gulset, Skiens største bydel vest for bykjernen.

Herfra er det ca. 10 minutters rusletur ned til dagligvarebutikk og det øvrige forretningstilbudet på Myren. Innenfor en radius på 20 minutters gange ligger Gulsetmarka, Odd Stadion og Skien sentrum.

Med sin perfekte plassering midt mellom Skien sentrum og Gulsetmarka inviterer en adresse her til en rikholdig livsstil bestående av både spennende urbane opplevelser og rekreasjon i form av herlige naturopplevelser.

Bildene kan forstørres

Gulset - Telemarks største bydel

Gulset ligger i Skien kommune, på en ås vest for bykjernen, og er Telemarks største bydel med omkring 8 000 innbyggere. Her er det nydelig utsikt over hele Grenland, og man kan la blikket gli fra Luksefjell mot nord til Porsgrunn i syd. Arbeidet med å rydde området ble trolig påbegynt allerede i vikingtiden, og bydelen er trolig navngitt etter en av de første rydningsmennene som bosatte seg her i dette vakre strøket vest for Falkumelva. Bydelen har flere barnehager, tre barneskoler og Grenlands største ungdomsskole – samt Telemarks største idrettslag som organiserer fotball, håndball, langrenn og turmarsj.

Rekreasjon i Vestmarka og Skotfoss

Nord for Gulset-bebyggelsen ligger «Gulsetmarka», et stort skogsområde som er et svært populært rekreasjonsområde for tur og sport hele året gjennom. Her kan man blant annet gå til vakre Åletjern som er mye brukt som badeplass sommerstid, og Fantekjerringkollen et flott utsiktpunkt i Vestmarka. Ulvekollen rundt er et annet populært turområde hvor man kan velge om man vil følgen løypene rundt Ulvsvannet eller ta turen helt opp til Ulvskollen. På toppen finner man Brynhildsbu, en sjarmerende steinhytte hvor man kan sitte og drikke kaffe og prate med andre som har tatt turen hit, et populært møtested for turentusiaster. Om vinteren blir det kjørt opp skiløyper i området, som lokker med flotte turopplevelser.

Vil du oppleve noe helt spesielt? Legg turen til Mikaelshulen, også kalt Sankt Mikaels kirke. Dette er en fredet hule i en bratt fjellvegg på østsiden av innsjøen Nordsjø ca. 2 kilometer nordvest for Skotfoss. Løveid slusene nær Skotfoss sentrum er også verdt et besøk.

Historiske Skien

Skien er en by og en kommune i Telemark, og en del av området som kalles Grenland. Det bor rett i underkant av 55 000 innbyggere i denne trivelige byen, som er en av Norges eldste og den eneste middelalderbyen i landet som ikke er grunnlagt av en konge. Trelast- og sagbruksindustri har vært viktige næringskilder opp gjennom tiden. I dag har IKT og annen kunnskapsbasert virksomhet overtatt denne rollen. Arkeologiske utgravinger i sentrum har avdekket at Skien har vært et handelssted siden vikingtiden, og mange spor fra gammel tid finnes der fremdeles.

Deler av arkitekturen i Skien sentrum er oppført etter bybrannen på slutten av 1800-tallet. Den har en særegen klassisk og franskinspirert stil som ikke finnes så mange andre steder i landet. Stilen kalles beaux-arts – «skjønne kunster» -, og er oppkalt etter en fransk kunst-/arkitektskole.

Henrik Ibsen, en av verdens største dramatikere, regnes som Skiens store sønn. Han bodde her fra han var syv år til etter han var konfirmert. Selv om bybrannen i 1886 la sentrum i ruiner finnes det fortsatt spor etter Ibsen over hele byen, og man kan besøke hans kjære barndomshjem på Gården Venstøp, som blir formidlet i hans diktning.

Skien sentrum - shopping og opplevelser

I dag er Skien den største handelsbyen i Telemark regionen, og byr på et stort mangfold som gjør det spennende å handle og være her. I selve hjertet av byen finnes et stort utvalg av hyggelige merkevare- og spesialforretninger, og en rekke koselige kaféer og restauranter hvor man kan ta en velfortjent pust i bakken. Utelivet i byen er også omfattende.

Den eldste delen av sentrum ligger mellom vannspeilene Bryggevannet og Hjellevannet. Her kan man kombinere byturen med en byvandring i vakre omgivelser, eller oppleve lysprosjektet «Morild» som har satt vakkert lys på viktige landemerker og stemningsskapende områder.

Byens storsenter, Lietorvet eller Arkaden har lengre åpningstider, det samme har det populære kjøpesenteret Herkules som ligger en km sør for Skien sentrum.

Hele året gjennom finnes det et vel av kulturelle begivenheter som utspiller seg i byen på små og store scener. Jazz, mat og kunst har stor fokus i Skien og i slutten av august går flere festivaler og folkefester av stabelen.

Bildene kan forstørres

Mye action for liten og stor

I Skien fritidspark er aktivitetsmulighetene mange, foruten et stort og flott badeland finnes det også egen velværeavdeling, klatrepark, frisbeegolfbane, beachbaner, minigolf, bowls, tennis, treningssenter, idrettshaller, klatrevegg, terrengpark for ski og brett, innen- og utendørs skøytebane, flotte lysløyper og mye mer her. På Scandinavias største innendørs lekeanlegg Eventyrfabrikken er det barna som bestemmer, her er det lov til å hoppe, leke, klatre, bråke og kose seg. I Bryggeparken er det en aktivitetsplass med lekeapparater for store og små.

Klosterskogen travbane har et flott baneanlegg med travløp hver uke og hvis du er interessert i motorsport, så finnes det flere flotte baneanlegg i området innenfor sjangre som bilcross, rallycross, motocross, terrengkjøring, monstertruck, gatebil, offroad og gokart – enten du vil kjøre selv eller bare se på. Har du lyst til å oppleve ekte frihetsfølelse så kan du bestille en time hos Grenland flyklubb hvor du selv kan styre spakene i et småfly – under kyndig veiledning.

Det finnes også flere flotte badeplasser i området. Den mest sentrale er Bakkestranda, et stort og vakkert parkområde rett utenfor sentrum. Her finnes en liten sandstrand, lekeplass og skulpturen Rottejomfruen. Skien har også mange turstier langs områder som har hatt stor betydning for byens historie – her kan Skotfosstien, Århus Kultursti, Hjellevannet rundt og fra Bakkestranda til Bryggevannet nevnes. Ved Skien Mølle helt øverst i Bryggevannet er det mulig å dra laks med stang, og gjennom Lundedalen går det en asfaltert tursti i rolige grøntområder som strekker seg fra Bakken i syd til Falkum i nord.

Spiller dere golf eller har lyst til å teste det ut, så ligger Grenland & Omegn Golfklubb med sin flotte 18-hullsbane kun 15 minutter unna.

Skien er også full av små og store sykkelvennlige løyper for liten og stor, trente og utrente.

Bildene kan forstørres