Publisert 24.05.18

Å kjøpe nytt hjem innebærer å ta mange og ofte vanskelig valg. Et av de kanskje mest spennende valgene du gjør er å tilpasse boligen til din egen smak. Vi vet hvor viktig det er å sette sitt eget preg på hjemmet, samtidig som at det kan være en utfordring å kombinere nytt med «gammelt» interiør som du ønsker å bringe med deg. Her kommer noen tips for hvordan du kan gjøre din bolig mer personlig.

Tilvalg og oppgraderinger

Alle våre «Malmehjem» leveres med gjennomtenkte, velkomponerte og gode standard løsninger som bidrar til å gi våre kunder et helhetlig og smakfullt hjem. I tillegg til dette finnes det ved flere av våre boligprosjekter muligheter for å skreddersy kunders smak gjennom tilvalgs- og/ eller oppgraderings-løsninger. Det kan for eksempel være mulig å oppgradere innredningen på kjøkkenet, velge andre fliser på badet eller annen parkett på gulvene. Ved slike boligprosjekter blir det arrangert tilvalgs- og oppgraderingsmøter hvor mulighetene gjennomgås og de ulike materialene kan besiktiges. Slik kan hver enkelt kunde finne sin idealløsning. Det er viktig å ta tiden til hjelp ved å tenke godt gjennom valgene. Bruk et par dager på beslutningen, og når den kjennes bra, så er nok det den rette løsningen.

Farger

Farger skaper stemning sier spesialistene, og det har de helt rett i. I tillegg er det viktig å ta hensyn til lysforhold og andre elementer i interiøret som kan ha stor påvirkning. Et godt fargevalg tar bl.a. også hensyn til ferdigmalte detaljer som innerdører, lister og tak. Disse har som oftest hvitfargen Bomull, en litt gulaktig hvittone som ikke fungerer like godt til alle veggfarger. I våre «Malmehjem» har vi tatt hensyn til dette, og vi har rådført oss med fargespesialist hos Jotun for å plukke delikate nøytrale ton-i-ton standard farger som harmonerer og som i størst mulig grad er treffsikre fargevalg for våre unike boliger og mange forskjellige kunder.

Som en liten tilleggstjeneste har vi, også i samarbeid med fargespesialist, satt sammen en utvidet spesialtilpasset fargepalett for hvert enkelt boligprosjekt. Disse palettene består av 4 matchende tilleggs-farger som er i tiden, og som har hentet sin inspirasjon fra området rundt prosjektene, og stilen på boligens ytre flater og arkitektur.

For våre mere kreative kunder som senere vil ønske å smykke opp boligen med egenkreasjoner fungerer den nøytrale ton-i ton standardpaletten som en god innramming. Det finnes flere måter man kan selv kan gjøre interiøret litt sprekere på ved og gi deler av veggflatene en liten oppfriskning i form av malte grafiske felter, malte fargefelt rundt veggtilknyttede dekorelementer eller møbler, kalkmaling som gir en kul betonglook eller malte eller tapetserte fondvegger. Her er det kun kreativiteten som setter begrensninger.

Som et tilvalg på de fleste av våre prosjekter, kan fargespesialister hjelpe deg å sette farge på din bolig ved bruk av spesialtilpasset fargepalett, eller andre egnede farger.

Interiør

…og mens farger skaper stemning, så bidrar interiøret til trivselen.

Når man flytter inn i ett nytt hjem kan det være en utfordring å kombinere gammelt medbrakt interiør med nytt. Ofte har man i forkant saumfart interiørmagasiner som viser uvirkelige velstylede hjem, og man opplever det som vanskelig å orientere seg i et marked fullt av fristelser. Vi vil vel alle veldig gjerne ha det fint, men fint behøver ikke nødvendigvis være den ene «må ha» lampen, -stolen eller -vasen. I følge trendekspertene er det nå en ny trend på vei som åpner dørene for større mangfold og mer personlighet. Den oppfordrer oss til å være mer frie, til å velge vår egen stil og til å lytte til egen magefølelse. Det er magen som har fasiten, og det er du som skal trives! sier de.

Denne trenden gir rom for en god miks av gammelt og nytt, og den gir nytt håp til gamle unike møbler med affeksjonsverdi. For mange er det de spesielle og gjerne velbrukte interiørdetaljene som gjør et hjem unikt, men det er lett å la seg rive med av moteimpulser som ofte er mer trendy en trivelige. Det mest trendy nå er å blåse i trender og gå sin egen vei. Det å skape gode rom handler like mye om trivsel og velvære som estetikk. Dette maner frem en overflod av muligheter, og med denne melder utsikkerheten seg – for hva er egentlig vår stil og hva er det vi liker?

Det er her magefølelsen kommer inn – sammen med en god plan. I stedet for å sjekke hva som er «in» nå, skal man finne ut hva en selv egentlig liker og trives med. Her komme noen råd og tips som kan brukes i prosessen:

  • Bruk tid på planleggingen. Se deg rundt, få ideer og lek med ulike løsninger. Dette er en spennende og gøyal øvelse som i tillegg bygger opp forventningene og gleden mot å flytte.
  • Bli kjent med deg selv og hva slags atmosfære du trives i. Lyst, luftig, koselig, åpent, lunt? Noter det ned og hent inn fargeprøver. Det er en fin måte å spisse uttrykket på, samt å skape en god ramme for ditt nye hjem.
  • Ta bilde av gamle ting du har og som du ønsker å ta med deg inn i det nye hjemmet, og det nye materiellet som er valgt for boligen som du må forholde deg til. Sammen bygger dette «grunnmuren» for ditt nye unike personlige uttrykk.
  • Finn bilder du liker på nett og i magasiner. Noter og klipp ut. Her er du på sporet etter en rød tråd til din smak. Se etter farger, former og materialer som peker seg ut. Hvordan fungerer dette sammen med «grunnmuren» din?
  • Lag et moodboard på kartong ved å lime alt sammen. Er dette en retning du kan innrede for eget ve og vel? Magefølelsen vil avgjøre om du har truffet din personlige stil, og vil avsløre om du har foretatt noen feilvalg.
Arbeidsrom med LADY PURE NATURE 9044 KULLSORT, LADY MINERALS 10961 RAW CANVAS som farger
LADY PURE NATURE 9044 KULLSORT
LADY MINERALS 10961 RAW CANVAS