Familievennlige Guriskogen

Eiendommen ligger idyllisk til i populære, rolige og barnevennlige omgivelser i Guriskogen Vest på Valby i Larvik kommune. Her bor det en god blanding av yngre og eldre i et godt etablert og hyggelig boligfelt.

Eneboligene passer perfekt for aktive barnefamilier, med sine flotte rekreasjonsområder for liten og stor like rundt hushjørnet.

Både sentralt og landlig

Området ligger nært inntil flotte turområder i Valbyskogen, og det er kort avstand til fine badeplasser ved fjorden om sommeren og akebakke og skiløyper om vinteren.

Barnehager, skoler, lekeplasser, fotballbane og offentlig transport finnes innenfor små barneføtters rekkevidde. Kun få minutters kjøring unna ligger Norges beste trampolinepark Gravity Sports, Mester’n fornøyelsessenter med bl.a. bowling, squash og biljard samt treningssenter og flere idrettshaller. Innenfor en kjøreavstand på ca. 10 minutter nås dagligvarehandel, sentrum med flere butikker samt ulike varehus og kjøpesenter.

Bilde av Guriskogen barnehage
Bilde av Velby barnehage i Larvik

Historiske Larvik

Larvik er Vestfolds største kommune og et spennende sted som konstant er i utvikling. Her har det bodd folk siden steinalderen, noe som har satt sine spor. Det finnes mange historiske steder i Larvik, og av plasser med mest særegenhet kan gravfeltet på Brunla nevnes og vikingbyen Kaupang. Larvik museum, Sjøfartsmuseet og Herregården er også kjente historisk steder som er verdt et besøk.

Tilknytningen til havet har gjennom alle tider spilt en viktig rolle. I nyere tid for kjente personligheter som Thor Heyerdahl og for arkitektur og bosetting. Kommunen kan skilte med mange kjente attraksjoner i form av byggverk og monumenter. De mest kjente er Frederiksvern Verft, Citadellet, Minnehallen i Stavern, Halle Mølle og Fritzøeparken i Larvik, Svenner Fyr og Ulabrann.

Bilde av Colin Archer skulptur
Bilde av en Herregård som ligger på Herregårdssletta i Larvik

Den fantastiske kysten

At den fantastiske kystlinjen bidrar til folks trivsel er kanskje ikke så rart. Den innehar noen av landets beste strender, urbane muligheter og sjarmerende tettsteder.

For beboere på Guriskogen og Valby området er det kort vei til fine badeplasser ved fjorden. Bjønnesstranda er et populært utfartsmål. Den er en idyllisk fjordperle med langrunn, barnevennlig strand og er kjent for gode badetemperaturer. Det er også kort vei til Gon og populære Gonsbukta badeplass.

Langs den vakre Kyststien kan du oppleve nakne svaberg, sandstrender, grunne viker og ulike typer skog. Den strekker seg 35 km fra Stavern og følger kysten forbi de to tettstedene Nevlunghavn og Helgeroa, langs hele Brunlaneskysten – og er like fascinerende å vandre i til alle årstider.

Har du egen båt er det mange muligheter for å finne uthavner og gjesteplasser i den vakre skjærgården. Svenner Fyr, ytterst i havgapet er en favoritt blant båtfolket.

Aktive opplevelser for liten og stor

Ferie og fritiden i Larvik kan være så mye mer enn late dager. Hopp i høyet på Foldvik Familiepark, innta tretoppene på Høyt & Lavt, få en helt spesiell og gøyal opplevelse med rare aktiviteter i Gunnars Verksted eller slå et slag på Larvik Golfbane, en av Norges fineste golfanlegg som ligger på Fritzøe Gård.

Mølen, Kjærra Fossepark og sentrumsnære Bøkeskogen er også populære og vakre områder med en unik geologi og natur- og kulturhistorie som har fått status som UNESCO Global Geopark.

Gjennom hele året kan kommunen by på en rikholdig kulturmeny, og om sommeren er tilbudene ekstra mange. Stavernsfestivalen byr på internasjonale artister, lattermusklene får gjennomgå på sommerens mange show, barn fortrylles av magiske forestillinger, allsangfaktoren rår, og klassiske og moderne toner nytes. Kunsten er tilgjengelig i små og stor gallerier med faste og skiftende utstillinger.

Bilde av en gutt i zap-line på Høyt og Lavt
Bilde av jente som hopper i Gravity Sports
Bilde av barn som hopper i høyet
Bildene kan forstørres

Urbane opplevelser med shopping og kafeliv

Er du glad i shopping så kan Larvik by på et godt utvalg spesialbutikker med mange kjente merkevarer som innbyr til fornyelse av både garderobe og bolig. Av større kjøpesenter kan Nordbyen kjøpesenter med sine 50 butikker nevnes for praktisk og effektiv hverdagshandel, og Amfi Larvik, et flott kjøpesenter i sentrum med 35 butikker.

Pausene legges til en av de mange hyggelige kafeer og restauranter, hvor skuldrene senkes og matlivets gleder nytes. På kveldstid har Larvik også flere gode og livlige utesteder.

Et viktig kommunikasjonsknutepunkt

Larvik er også et viktig kommunikasjonsknutepunkt. Her er det fergeforbindelse til Danmark, kort vei til og fra E18, tog fra sentrum og gode bussforbindelser. Kun 25 minutter unna med bil ligger Sandefjord Lufthavn, Torp, med internasjonale luftforbindelser.