Hyggelige Torstvedt/Nordby

Eiendommen i Nordbyveien ligger sentralt til i et barnevennlig, hyggelig og godt etablert boligområde på Torstvedt/Nordby i Larvik kommune.

Beliggenheten er sentral, med kort avstand til skole, barnehage, dagligvare, idrettsanlegg, Nordby kjøpesenter og mange flotte turområder i nærmiljøet. Med nærliggende gode bussforbindelser og tog fra sentrum er det svært gode forhold for å komme seg rundt selv uten bil.

Kun få minutters kjøring unna ligger Norges beste trampolinepark Gravity Sports, Mester’n fornøyelsessenter med bl.a. bowling, squash og biljard samt flere idrettshaller og treningssenter. Innenfor en kjøreavstand på ca. 5 minutter nås dagligvarehandel, sentrum med flere butikker samt ulike varehus og kjøpesenter.

Bilde av jente som hopper i Gravity Sports
Bilde av fasaden til Nordbyen i Larvik
Bilde av Trollsteinen Barnehage i Larvik
Bilde av torvet i Larvik
Bildene kan forstørres

Historiske Larvik

Larvik er Vestfolds største kommune og et spennende sted som konstant er i utvikling. Her har det bodd folk siden steinalderen, noe som har satt sine spor. Det finnes mange historiske steder i Larvik, og av plasser med mest særegenhet kan gravfeltet på Brunla nevnes og vikingbyen Kaupang. Larvik museum, Sjøfartsmuseet og Herregården er også kjente historisk steder som er verdt et besøk.

Tilknytningen til havet har gjennom alle tider spilt en viktig rolle. I nyere tid for kjente personligheter som Thor Heyerdahl og for arkitektur og bosetting. Kommunen kan skilte med mange kjente attraksjoner i form av byggverk og monumenter. De mest kjente er Frederiksvern Verft, Citadellet, Minnehallen i Stavern, Halle Mølle og Fritzøeparken i Larvik, Svenner Fyr og Ulabrann.

Bilde av Frederiksvern Verft og Minnehallen i Stavern i bakgrunn
Bilde av Frederiksvern Verft

Den fantastiske kysten

At den fantastiske kystlinjen bidrar til folks trivsel er kanskje ikke så rart. Den innehar noen av landets beste strender, urbane muligheter og sjarmerende tettsteder. For beboere i Nordbyveien er det kort sykkel- eller bilvei til fine badeplasser ved fjorden. Foretrekker du å bade i ferskvann, så kan Farrisvannet anbefales med sine mange flotte øyer og viker. Her er det også fine muligheter til utflukter både med båt og kano.

Har du egen båt er det mange muligheter for å finne uthavner og gjesteplasser i den vakre skjærgården. Svenner Fyr, ytterst i havgapet er en favoritt blant båtfolket.

Langs den vakre Kyststien kan du oppleve nakne svaberg, sandstrender grunne viker og ulike typer skog. Den strekker seg 35 km fra Stavern og følger kysten forbi de to tettstedene Nevlunghavn og Helgeroa, langs hele Brunlasneskysten – og er like fascinerende å vandre til i alle årstider.

 

Aktive opplevelser for liten og stor

Ferie og fritid kan være så mye mer enn late dager, og i Larvik er mulighetene mange. Hopp i høyet på Foldvik Familiepark, innta tretoppene på Høyt & Lavt, få en helt spesiell og gøyal opplevelse med rare aktiviteter i Gunnars Verksted eller slå et slag på Larvik Golfbane, en av Norges fineste golfanlegg som ligger på Fritzøe Gård.

Mølen, Kjærra Fossepark og sentrumsnære Bøkeskogen er også populære og vakre områder med en unik geologi og natur- og kulturhistorie som har fått status som UNESCO Global Geopark.

Gjennom hele året kan kommunen by på en rikholdig kulturmeny. Men om sommeren er tilbudene ekstra mange. Stavernsfestivalen byr på internasjonale artister, lattermusklene får gjennomgå på sommerens mange show, barn fortrylles av magiske forestillinger, allsangfaktoren rår, og klassiske og moderne toner nytes. Kunsten er tilgjengelig i små og stor gallerier med faste og skiftende utstillinger.

Shopping og kaféliv

Er du glad i shopping så kan Larvik by på et godt utvalg spesialbutikker med mange kjente merkevarer som innbyr til fornyelse av både garderobe og bolig. Av større kjøpesenter kan Nordbyen kjøpesenter med sine 50 butikker nevnes for praktisk og effektiv hverdagshandel, og Amfi Larvik, et flott kjøpesenter i sentrum med 35 butikker. I Stavern er det søndagsåpne butikker om sommeren.

Pausene legges til en av de mange hyggelige kaféer og restauranter, hvor skuldrene senkes og matlivets gleder kan nytes. På kveldstid har Larvik også flere gode og livlige utesteder.

Bilde av Pakkhuset
Bilde av Bedehuset i Larvik
Bildene kan forstørres

Et viktig kommunikasjonsknutepunkt

Larvik er også et viktig kommunikasjonsknutepunkt. Her er det fergeforbindelse til Danmark, kort vei til og fra E18, tog fra sentrum og gode bussforbindelser. Kun 25 minutter unna med bil ligger Sandefjord Lufthavn, Torp, med internasjonale luftforbindelser.

 

Bilde av en kunstner som har dekorert en bydel
Bilde av en bydel som er dekorert av kunst