Sentralt og sjønært

Søndersrød Hageby ligger flott til på Helgeroas mest sentrale tomt med skole, idrettsanlegg, vakker natur og solkystens handelstun Søndersrødtunet kun en liten rusletur unna.

Tunet er et populært møtested i området og det huser flere gode servicetilbud som dagligvarehandel, apotek, legesenter, fysioterapeut, bensinstasjon, post og bank, catering og tipping. Her ligger alt til rette for et enkelt og godt liv i et sosialt og hyggelig område bestående av beboere i ulike livsfaser. Lettvintlivet har aldri vært nærmere!

Duften av havet - og måker som skriker

Helgeroa er en del av området Helgeroa/Nevlunghamn, to idylliske små tettsteder helt syd i Vestfold fylke hvor bebyggelsen er i ferd med å vokse i hverandre. Området er først og fremst kjent som en populær feriedestinasjon om sommeren, noe den attraktive kystlinjen med sine mange flotte bade- og tursteder kan ta den største delen av æren for.

Det er lett å glemme tiden og la seg forføre av omgivelsene i Helgeroa. De små koselige trehusene, den sjarmerende marinaen som huser flere hyggelige spisesteder, båtene i havnebassenget, duften av havet og måker som skriker er alle elementer som bidrar til å forme en unik atmosfære. Men Helgeroa er så mye mer enn et sommerparadis. Her bys det på opplevelser også utenom høysesong. Tempoet er roligere da, men trivselsfaktoren er fortsatt høy blant de fastboende.

Bilde av en gate i Helgeroa
Bilde av strand og kystlinje i Helgeroa
Bilde av fiskeutstyr
Bilde av båter i Nevlunghamn og Nevlunghamn fiskeutsalg
Bildene kan forstørres

Atmosfære og solnedgang

Helgeroa har gjort seg bemerket med sin svært så hyggelige og lett bedagelige atmosfære, og vakre solnedganger som magisk daler forsiktig ned bak åsene i Bamle på den andre siden av fjorden. Flere kjente kunstnere har funnet sin inspirasjon på dette lille sjarmerende stedet, og dets genuinitet gjør at folk vender tilbake igjen og igjen.

Bilde av kystlinjen i Helgeroa

Kystlinjen - like fascinerende alle årstider

Den fantastiske kystlinjen bidrar til folks trivsel i området. Langs den ligger nakne svaberg, noen av landets beste strender, grunne viker og ulike typer skog på rekke og rad. Den strekker seg 35 km fra Stavern og følger kysten forbi flere sjarmerende tettsteder, langs hele Brunlaneskysten – og er like fascinerende å vandre i til alle årstider.

Mølen, den mektige og fantastiske kyststrekningen mellom Helgeroa og Nevlunghavn er en av Norges mest historiske og fascinerende naturområder. I dette svaberg landskapet ligger blant annet landets største rullesteinstrand med flere gravrøyser fra en svunnen tid. Her begravdes høvdinger og tjenere fra noe som antas å være den yngre jernalder og vikingtid, og fra slutten av bronsealderen. Dette er et unikt tursted hvor blant annet den velkjente Kyststien slynger seg gjennom hele området.

Øyhopping

I sommermånedene kan man dra på øyhopping i Langesundsfjordens skjærgårdsparadis. Små sjarmerende sightseeing ferger, Helgeroafergene, inviterer på tur med anløp innom flere øyperler på sine faste ruter mellom Helgeroa i Vestfold og Langesund i Telemark.

Har du egen båt er det mange muligheter for å finne uthavner og gjesteplasser i den vakre skjærgården. Svenner Fyr, ytterst i havgapet er en favoritt blant båtfolket.

Bilde av en Herregård som ligger på Herregårdssletta i Larvik
Bilde av en som padler kajakk langs kysten
Bildene kan forstørres

Historiske Larvik

Helgeroa/Nevlunghavn er en del av Vestfolds største kommune, Larvik. En spennende kommune som konstant er i utvikling. Her har det bodd folk siden steinalderen, noe som har satt sine spor i form av mange historiske steder. Gravfeltet på Brunla, vikingbyen Kaupang, Larvik museum, Sjøfartsmuseet og Herregården er alle kjente historisk steder som er verdt et besøk.

Tilknytningen til havet har gjennom alle tider spilt en viktig rolle for Larvik, og kommunen kan skilte med kjente sjøfarere som Thor Heyerdahl og sjøtilknyttede byggverk som Frederiksvern Verft, Citadellet, Minnehallen i Stavern, Halle Mølle og Fritzøeparken i Larvik, Svenner Fyr og Ulabrann.

Bilde av Fredriksvern Verft i Stavern

Veien er kort til urbane shoppingopplevelser

Når man bor i Helgeroa gjøres dagligvarehandelen unna ved Meny på Søndersrød. En stor flott dagligvarebutikk med et spennende og bredt utvalg. Når ytterligere behov melder seg er veien kort til den trivelige nabobyen Stavern – og selv om byen er liten, så finner du det aller meste her.

Larvik byr også på et godt utvalg spesialbutikker med mange kjente merkevarer som innbyr til fornyelse av både garderobe og bolig. Av større kjøpesenter kan Nordbyen med sine 50 butikker nevnes for praktisk og effektiv hverdagshandel, og Amfi Larvik, et flott kjøpesenter i sentrum med 35 butikker.

Veien er heller ikke lang til Langesund, Porsgrunn og Skien som alle har et variert og godt utvalg. I Langesund ligger blant annet Amfi Brotorvet, mens Porsgrunn kan skilte med DownTown og PP-senteret – og i Skien finner du Herkules som er det største handelsområdet i byen.

Senk skuldrene, legg pausene til hyggelige kafeer og restauranter – og nyt maten og omgivelsene. Gjør shoppingen til en liten utflukt!

Opplevelser for liten og stor

Men fritid og ferie i Larvik og omegnen kan være så mye mer en late dager. Hopp i høyet på Foldvik Familiepark, innta tretoppene på Høyt & Lavt, få en helt spesiell og gøyal opplevelse med rare aktiviteter i Gunnars Verksted eller slå et slag på Larvik Golfbane, et av Norges fineste golfanlegg som ligger på Fritzøe Gård.

Mølen, Kjærra Fossepark og Bøkeskogen i Larvik er også populære og vakre områder med en unik geologi og natur- og kulturhistorie som har fått status som UNESCO Global Geopark.

Gjennom hele året kan Larvik kommune by på en rikholdig kulturmeny. Men om sommeren er tilbudene ekstra mange. Stavernsfestivalen byr på internasjonale artister, lattermusklene får gjennomgå på sommerens mange show, barn fortrylles av magiske forestillinger, allsangfaktoren rår, og klassiske og moderne toner nytes. Kunsten er tilgjengelig i små og stor gallerier med faste og skiftende utstillinger.

Et viktig kommunikasjonsknutepunkt

Larvik er også et viktig kommunikasjonsknutepunkt. Her er det fergeforbindelse til Danmark, kort vei til og fra E18, tog fra sentrum og gode bussforbindelser. Kun 40 minutter fra Helgeroa med bil ligger Sandefjord Lufthavn, Torp, med internasjonale luftforbindelser.

Bilde av nydelige Mølen